28 April 2019

RESVERATROL KANDUNGAN ISTIMEWA DALAM VIVIX

APA ITU RESVERASTROL
Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.
Tumbuhan yang menggunakan pestisid dan herbisid biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun perosak tersebut.
Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang.

vivix murah-vivix klcc-mama una-
vivixmurah-vivixpromo-vivixmelawati-vivixtamanmelati
Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur2 jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.


KAJIAN-KAJIAN TENTANG RESVERATROL
Menurut American Cancer Institute, resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protein yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.
Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.
Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.
Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.
Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

Berita baik! Anda boleh beli Vivix pada harga lebih jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, dan terus nikmati penjimatan sehingga 20%. Beli 2 botol Vivix, dan dapat keahlian Shaklee percuma + penghantaran kurier percuma seluruh Malaysia + cash rebate bulan hadapan. Best sangat!
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + pembelian Vivix.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian Vivix dan produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.





Continue Reading

07 April 2019

SELAMATKAH VITAMIN SHAKLEE

SUPPLEMENT SHAKLEE BAHAYA?
SUPPLEMENT SHAKLEE MENYEBABKAN MASALAH KESIHATAN?
APA BUKTI SUPPLEMENT SHAKLEE SELAMAT?

Banyakkan soalan. 3 tahun mama una bisnes Shaklee dan ini adalah soalan biasa orang tanya. Phuuh! Simple thing, many people makan shaklee over 20 years! Makin sihat dan kulit cantik. Tak ada masalah kesihatan. Syok kan?
Supplement Shaklee bahaya? Tak. Langsung tak. Kenapa tak bahaya? Kenapa yakin sangat tak bahaya? Korang kenal founder Shaklee? Nama dia Dr Forrest C Shaklee. 
Pegangan beliau adalah “Menghasilkan produk yang mesra alam dan tidak pernah diuji ke atas haiwan. Saya tidak akan menghasilkan produk berbahaya walaupun kepada satu sel di dalam badan” 
Untuk makluman korang, Shaklee menjalankan lebih 100 ujian klinikal setahun ke atas produk yang dikeluarkan. Ujian saringan shaklee juga melangkaui piawaian organik United States Pharmacopeia. Shaklee menjalankan saringan 350 bahan cemar sedangkan requirement hanya 138 bahan cemar sahaja. 
So korang rasa bahaya ke? Kalau tara tu bahaya lagi ke supplement shaklee? 
Korang boleh tengok video ni jugak! Moga bermanfaat tau. Ini adalah landmark study yang dijalankan oleh Shaklee ke atas sekumpulan orang yang ambil shaklee sebagai supplement, ambil supplement dan tak ambil supplement. 



Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement. Korang boleh jugak klik whatsapp button sebelah kanan bawah tu πŸ˜‰
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.
Continue Reading

CERITA TENTANG ANAS

Ψ§Ω„Ψ³َّΩ„Ψ§َΩ…ُ ΨΉَΩ„َيْΩƒُΩ…ْ وَΨ±َΨ­ْΩ…َΨ©ُ Ψ§Ω„Ω„Ω‡ِ وَΨ¨َΨ±َΩƒَΨ§ΨͺُΩ‡ُ
Ada yang pm mama una, Anas dah tak kene attack dah ke? Korang mesti pernah baca kan kisah anas 10 hari warded sebab pneumonia.
pneumonia-anak batuk-ikhtiar batuk-anak sakit Alhamdulillah. Sekarang tak de attack dah. Now, baru berkesempatan nak menulis panjang sikit. Mama una nak cerita sikit tentang lifestyle Anas sekarang. hahaa lifestyle sangat kan. haha

Actually, Anas pun macam kanak kanak biasa. Mudah batuk selsema demam semua. Tapi last dia warded tahun 2016 dan itulah last attack yang dia kene teruk. Wayar berselirat. On oksigen 9 hari, siap xray dan kene buat fisio sekali.
2017 dia demam sekali. Tapi bukan sebab batuk. Sebab tonsil bengkak. Musim panas kurang minum air. Alhamdulillah. Tak ade drama check in wad di hospital. Alhamdulillah. Normal lah anak demam kan. Sebab nak build up imun dia.

Mama Una selalu offer kat orang untuk bagi anak Omega Guard. Tapi ramai jugak menolak. No harm. Mama Una just suggest apa yang Mama Una amalkan untuk Anas. Alhamdulillah. Dia okey. Anas memang amalkan omega guard sejak dia usia 1 tahun. Selepas warded 2016, mama una tingkatkan kualiti susu dengan omega guard. korang tahu tak ibu yang memberikan susu badan pada bayi mereka mempengaruhi kesihatan anak secara tak langsung. Jika pemakanan ibu baik, insyaAllah ibu akan menghasilkan susu yang baik dan berkhasiat untuk anak.


Mama Una suggest saja. Kalau orang beli itu pilihan. Tak beli juga pilihan. Ada orang dia pilih minyak ikan jenama lain. Dalam bentuk candy or liquid. Mama Una tak prefer yang tu sebab ada sugar and bukan pure fish oil. Im just trying untuk pilih yang terbaik. Omega guard Shaklee memang berbeza dengan minyak ikan di pasaran.
Banyak ke bagi omega kat anak? Mama Una ikot keperluan yang disuggestkan sahaja. Sebiji sehari. Tapi bukan hari hari pun. Itu supplement. Mama una bagi untuk tampung keperluan nutrisi Anas. So, bila cukup nutrisi, badan dia sihat.

Sebotol omega guard, untuk kanak kanak tahan 3 bulan atleast. Berbaloi kan.
End of Mac 2019 dia selsema selsema. Dia sendiri mintak omega guard. Makan everyday. Alhamdulillah. Settle dalam masa seminggu. Mama Una bukan doctor. Tapi anak kita, kita kenal. Supplement bukan ubat, tapi ikhtiar untuk anak sihat.
Kalau sakit kita terus ke hospital. Tapi untuk kes Anas, dan budak berusia dua tahun ke bawah memang elak bagi ubat batuk. Unless doctor prescribe. Jangan pergi beli ubat batuk sendiri tau.
Kalau anak yang masih menyusu badan, ibu elok amalkan omega guard. Kerana DHA dalam susu ibu bergantung kepada pemakanan ibu. Ibu makan yang baik baik, anak pun dapat khasiat yang baik.

Best kan? So, itu sahaja. Semoga bermanfaat untuk semua.
Ya, Mama Una jual Shaklee dan berkongsi kebaikan untuk semua. Bukan nak untung semata, tapi nak semua ibu merasa nikmat melihat anak membesar dengan sihat, happy menikmati zaman kanak kanak mereka bukan habiskan masa di tilam keranan tak sihat.
Kalau nak tahu lebih pasal breastfeeding dan apa yang shaklee offer untuk anak anak boleh pm mama una tau. 
Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.
Continue Reading

06 April 2019

MAKAN MEWAH SEMPENA TRAINING SHAKLEE

Haluuuu!! Mama Una kat Sime Darby Convention Centre today! Ada training Shaklee tau. Seriously seronok sangat business ni. Weekend ni ambil peluang training tambah ilmu untuk kembangkan business. Hihi. So, hari ni sebab training maka kita makan mewah lah. Tak pernah makan training shaklee biase biase tau.
shaklee academy-business part time -syob shaklee -shaklee distributor -peluang berniagaKorang tengok ni menu menu yang sempat mama una snap. Ya Allah, sedap nya semua makanan. Tapi kene kontrol makan you oll! Nak kurus kan. Hihi.
serai-lunch shaklee-lunch percuma-Amacam? Best tak menu macam ni? Syok kan? Korang tak best ke? Walaupun kita ni suri rumah tapi sesekali og training for business, pergi kursus untuk tambah ilmu, nampak kita berkerjaya kan. Korang berminat tak nak buat income from rumah tapi nak rase feeling bekerja hebat hebat? Jom mama una guide. 3 tahun in Shaklee tau. Best sangat! Just klik whatsapp icon di bawah! Mama una ade untuk korang! πŸ˜‰


Continue Reading

04 April 2019

CUKUP BERSYUKURKAH KITA?

Pernah kita terfikir. Bagaimana kesudahan kita tua nanti? Setiap hari pada hari ini kita masih bertenaga, kudrat banyak. Berkerja siang malam. Kadang kala keluar subuh, isyak baru sampai rumah. Sampai bila akan begini?
Setiap hari mama una tunggu una keluar daripada pagar sekolah, mama una selalu muhasabah diri. 10 tahun akan datang di mana kita. Indahkah hidup kita. Moga baik baik sahaja.
Bermula tahun ini, setiap hari mama una akan tunggu una sekolah. Di luar pagar sekolah pelbagai penjual ada. Tapi ada satu yang menyentuh hati. Seorang pakcik tua, berniaga air. Tua sangat. Mungkin sebaya atuk nenek kita. Tapi mungkin tiada pilihan untuk berehat. Nak teruskan kehidupan memerlukan duit, maka dihujung usia pun tetap gagah keluar  menjual air di tengah hari. Mencari sesuap rezeki.
Tapi dia ada sekejapan cuma. Akhir Februari dia tak ada. Motor dia tak ada. Tetiba mama una perasan dia tak ada dah. Di ganti dengan perempuan tua. Barangkali dia tak sihat. Mama Una tak tahu. Moga pakcik sihat sihat saja. Saya nak tanya makcik sekrang, saya segan. Kerana saya hanya pemerhati yang sentiasa mengambil ikhtibar daripa apa yang berlaku dia sekeliling saya. 
Mama Una rasa penat. Penat uruskan anak, ambil hantar sekolah. Tapi atleast mama una ada kemudahan berkereta. Hujan panas terlindung. Sedangkan orang lain? Moga kita sentiasa bersyukur. Hidup ini ada bahagian masing masing. Kepayahan hari ini tak akan berpanjangan. Syukuri sebanyaknya. 

Have a nice day πŸ˜‰

Continue Reading

KEBAIKAN OMEGA GUARD UNTUK KANAK KANAK

Mama Una nak share kebaikan minyak ikan untuk kanak kanak. Produk Shaklee juga ada mengeluarkan minyak ikan @ fish oil YANG BERKUALITI TINGGI. hihi.
Jom baca info ni. moga bermanfaat untuk kita semua.

Actually omega guard ini sangat banyak manfaat. Tapi kali ni mama una nak share manfaat untuk kanak kanak. Yang mana, Anas merupakan kanak kanak yang menerima manfaat penuh omega guard Shaklee.
Korang boleh baca cerita Anas kat sini

Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya.

5 Manfaat Penting Omega Guard Shaklee untuk kanak-kanak 

  1. Meningkatkan sistem imun kanak-kanak
  2. Meningkatkan tahap kesihatan sistem kardiovascular  
  3. Membantu mengurangkan kekerapan symptom eczema.  
  4. Memelihara atau mendorong perkembangan minda kanak-kanak. (DHA dan EPA) 
  5. Mengatasi masalah mengantuk dan hilang tumpuan.  (Omega 3 membantu meningkatkan fokus dalam pembelajaran)
Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, klik icon whatsapp di bawah πŸ˜‰


Continue Reading

KULIT CANTIK DENGAN PENCUCI YOUTH SKINCARE

Hai korang. Apa khabar? Hari ini mama una nak merepek tentang penjagaan kulit muka. Hah! korang tu, muka cuci tak? berapa kali sehari? Dah cuci muka tu, lap tak? Pencuci muka apa yang korang pakai?
Hari ni mama una nak share lagi pasal pencuci muka Youth Skincare. Pencuci muka ni organik tau. 100% vegan. Tak ada unsur kebinatangan. Hahaha. Mama Una dah setahun lebih pakai pencuci muka ni. Sejak dilancarkan pada Februari 2018.
Sejak dilancarkan mama una memang ramai repeat customer dengan pencuci muka ni tau. Best sungguh. Ada yang siap share dengan mak lagi. Sebab pencuci muka ni rganik dan tak membahaya pada orang tua sekali pun. Korang tahu kan, semakin tua, kulit semakin menipis akibat kekurangan kolagen. Maka, kalau orang tua nak beli pencuci muka, perlu make sure, pencuci muka tu tak mengandungi bahan kimia berbahaya yang bleh merosakkan lagi kulit muka kita.
Jom tengok testimoni ni dulu.

Customer ni hanya menggunakan Cleanser Youth Skincare sahaja. Alhamdulillah. Effect sangat power pada kulit dia kan. Korang nak order terus klik icon whatsapp kat bawah ni. di sebelah kanan ok.
Ini Puan Nerra. Dia merupakan seorang Safety Officer. Selalu berpanas berhujan berembun di tapak pembinaan. Pendedahan terhadap suhu yang tinggi, persekitaran yang tak bersih menyebabkan kulit muka lebih cepat tua, kusam, tak bermaya dan boleh menyebabkan tona kulit tak sekata. Dia amalakan Starter Set Youth Skincare dan juga Vitamin C untuk merawat dari dalam. Promosi Youth Skincare bulan ni. Klik sini untuk maklumat lanjut tau. PROMOSI STARTER SET
Lelaki pun guna Cleanser dan Toner Youth Skincare.
Kawan kawan pun tegur kulit dah makin sihat. awak ada masalah ini? Jom grab dengan mama una. Harga berpatutan mama una bagi.

APA KELEBIHAN YOUTH SKINCARE??
So apa lagi, jm tempah sekarang dengan mama una. InsyaAllah korang akan happy shopping dengan mama una tau. hihi. boleh baca post lain berkaitan youth skincare. Klik link di bawah okey :)

Continue Reading

03 April 2019

MAK AYAH KITA BUKAN BODOH

Mama Una tunggu husna keluar. Tetiba datang ilham untuk menulis sedikit. Saat scroll fb, twitter seringkali terserempak dengan luahan luahan hati anak menulis tentang ibubapa sendiri. 

Maaf. 

Menulis kerana sayang. Ya, ramai kawan saya suka menulis tentang ibu dan ayah mereka di FB. Sangat ramai. Opps. I should say “kenalan”. My real friends tak ada yang menulis mencerita tentang aib ibu bapa mereka di FB. Alhamdulillah. 

Kadang kadang seronok baca cerita mereka. Tapi tak kurang ada yang menulis tentang kekurangan ibu bapa masing masing kerana mereka “orang tua”. Kerana dunia mereka tak seiring dengan kita. Kerana zaman mereka telah berlalu. Kerana mereka tak paham gaya hidup kita hari ini.


Kita anak. Dan kita akan menjadi tua bila kita juga ada anak. Suatu hari nanti pasti. Kita belajar lah tinggi mana sekali pun, ianyakan tak akan mengubah status mereka ibu bapa kita.Degree, master yang kita ada itu tak akan sama dengan pengalaman hidup mereka.


Walau ilmu mereka, pengalaman mereka dah tak relevant dengan keadaan sekarang, cubalah untuk menanamkan rasa hormat. Cukup pinjamkan telinga untuk mendengar dan bibir untuk tersenyum. Pendapat mereka bercanggah dengan fahaman kita? Cara mereka berbeza dengan kita? Sabar. Cuba kita fahami mereka. 


Tak perlu menulis sesuatu yang kita sendiri tidak mahu anak kita menulis untuk kita suatu masa nanti. Bodoh bodoh seorang ibu, dialah yang paling hebat bertarung nyawa melahirkan seorang anak yang bilamana besar nya anak itu menulis tentang keburukan si ibu di media sosial.


Tidak kan kita merasa yang sama?


Belajar “pause” sebelum menulis. Belajar sabar sebelum berkongsi.


Bersediakah kita untuk hadapi kiamat? 


Bilamana anak menjadi tuan kepada si ibu yang melahirkannya?


Wallahualam. 


Moga bermanfaat untuk renunganπŸ˜‰

Continue Reading

BAHAYA HB RENDAH KETIKA MENGANDUNG

Assalamualaikum. korang yang mengandung kan, apa masalah biasa yang sering buatkan korang stress. Bila mengandung je ada masalah ni. Pening dibuatnya. Kadang kadang rasa tertekan sebab tak tahu nak buat apa lagi untuk selesaikan masalah tersebut.
Macam mama una, waktu mengandungkan budak dua ketul kat bawah ni, dua dua alami masalah HB RENDAH. Masalah ini berlarutan tau. Letih kene bebel dengan nurse sebab setiap kali check up HB RENDAH.
orang yang baru first time mengandung biasanya tertanya tanya apa tu HB. Meh mama una share sikit pasal HB. Hemoglobin atau HB ini merupakan protein dalam darah merah yang membawa oksigen dan ia disalurkan ke seluruh tubuh badan. Paras normal HB antara 12 hingga 15g/dl. Tapi biasanya bila megandung, paras HB ibu normal sedikit rendah iaitu 11 ke 12g/dl. Ia berlaku disebabkan perubahan hormon tatkala berbadan dua. Namun begitu, bahaya HB rendah adalah bila bacaan menjadi kurang dari 11g/dl. Masa mama una mengandung dulu, HB mama una paling tinggi adalah 11.8. hahaha. Itu pun dah ikhtiar segala macam cara. kecuali supplement shaklee. Masa tu tak kenal lagi.
PUNCA HB RENDAH
  • Ibu penghidap thalassemia
  • Kurang pengambilan zat besi, folat dan vitamin B
  • Berlakunya perubahan hormon pada ibu hamil
  • Berlaku kemalangan atau pendarahan hingga ibu kehilangan banyak darah
BAHAYA HB RENDAH KEPADA IBU
  • Pening, pitam dan kepala berpusing-pusing
  • Pendarahan ketika hamil dan semasa bersalin
  • Degupan jantung menjadi lebih laju dan berisiko alami kegagalan jantung
  • Sentiasa mengantuk dan lemah tubuh badan
  • Keguguran
  • Jangkitan kuman
  • Sukar meneran ketika bersalin lalu menjadi punca bayi lemas
BAHAYA HB RENDAH KEPADA BAYI
  • Pembentukan bayi tak sempurna atau terbantut
  • Kurang berat badan
  • Bayi lahir tak cukup umur
  • Stillbirth atau bayi lahir meninggal dunia atau bayi mati dalam perut
  • Otak bayi berfungsi dengan lemah
Memang biasa ibu mengandung akan mengalami masalah loya berpanjangan, tak ada selera makan dan mengidam makanan yang tak berkhasiat. perkara ini akan menyebabkan risiko HB RENDAH untuk ibu hamil. So, apa yang boleh dibuat, ibu sepatutnya memastikan pengambilan vitamin yang disarankan oleh doktor diambil secara konsisten.
Untuk perkara ini, mama una suggestkan untuk amalkan supplement Shaklee. Produk terbaik untuk membantu menaikkan HB ibu dan mengelakkan bacaan HB Rendah sewaktu kehamilan adalah Vitalea. Vitalea adalah multivitamin terbaik dunia.hihi. Jom baca info kenapa penting vitalea, manfaat dan testimoni ibu yang amalkan vitalea.
So, jika ibu ibu adala masalah HB RENDAH, bimbang dengan bacaan HB yang tak naik, jom dapatkan vitalea daripada mama una. Supplement terbaik untuk ibu dan anak. Hubungi mama una untuk penerangan lanjut mengenai produk. 019 3342290.
Continue Reading

02 April 2019

RENOVATE RUMAH KECIL

Mama Una nak cerita tentang aktiviti sekarang. Mama una dan suami sedang “renovate” rumah. Ala, nak cakap renovate pun tak jugak sebenarnya. Lebih kepada touch up sikit yang mana mana buruk. 
Kami dah stay kat rumah ni almost 8 years. Start awal kawen sampai una dah darjah 1. Last year dapat rezeki beli rumah ni. Alhamdulillah. Rumah 2 bilik. Kecik saja tapi value tinggi sebab hot area. Hihi.
Tapi korang tahu lah, rumah murah kan. Finishing dalam dia memang teruk nak mati. Dinding tak plaster. Dia terus cat masa kiteorang nak sewa dulu. So, 2011 mama una start sewa. 2013 jugak rasanya mama una pasang wallpaper. Beli kat Kaison je masa tu and i pasang sendiri. Hahahaa. 
Now 2019, sebab rase bosan sangat, mama una cakap kat husband. Jom deco rumah. Hahaha. Kerja kerja mendeco ni memang mama una tak minat. Tapi sebab i rasa, sakit mata dah dengan keadaan umah mcam ni, so i decide tukar sikit. Tukar langsir, tukar wallpaper and beli sofa baru. Yeaaa.
Menangis tengok dinding rumah macam ni 😭😭😭😭😭

Ini masa tak bukak lagi wallpaper. 

Bukti una conteng dinding sebelum mama pasang wallpaper. Haha.

Korang bayangkan la buruk tak buruk rumah kami. 😭😭😭

Tak tau la depa buat macam mana kerja dulu.


Masa ni duk fikir nak pasang wallpaper ke nak cat. Tapi still kene skim coating tu. 

Korang tengok lah dulu may house lepas i bukak segala wallpaper ni. Memang sakit hati. End then we decide to go beyond our first plan. We decided nak skim coating! And it costing! Hahahahaa. Survey dapat harga RM 2800 untuk living room yang sekangkang kera cuma! Nasib i memang saving duit bisnes shaklee. Tp i still cari yang murah. 
Guna kepakaran husband, segala kabel dia, mintak tolong kawan dia buat. Phhuuhh! 
Alhamdulillah. We got cheaper price. So, for this post i share takat ni dulu tau. Nanti mama una share lagi banyak. Korang kalau nak kumpul duit tunaikan hajat korang jom la join mama una bisnes. Daripada RM 500 sebulan, korang buleh buat 4, 5 6 angka. Yang penting usaha. πŸ˜‰ contact mama una tau. http://jointeammamauna.wasap.my/.





Continue Reading

PROMO APRIL SHAKLEE

Assalamualaikum. 

Mama Una nak share promo bulan ni. Apa yang best promo bulan ni? 
Bulan ni kita ada JOM SHAKLEE!!!! Yang best JOM SHAKLEE ni, harga lebih murah. FREE MEMBERSHIP. Best kan?
Itu 1 promo. 1 promo lagi, adalah promo FULL SET YOUTH SKINCARE! Bulan ni siapa beli youth skincare akan dapat FREE TRAVEL SET!! 
Best nya hooii. FREE. Jom tengok poster.
*APRIL PROMO !* 😱

Anda nak 10% diskaun?
Anda nak free gift?
Anda nak percuma keahlian bernilai RM65?
Anda nak cash rebate sebanyak 5%?

Anda wajib grab PROMO WELCOME SET shaklee πŸƒπŸƒπŸƒ

✨ Youth Skincare Welcome Set
✨ Vivix Welcome Set
✨ Daily Essentials Welcome Set

Sekiranya anda berminat nak tahu lebih lanjut macam mana nak grab promo ni , boleh klik link di bawah πŸ˜ŠπŸ‘‡πŸ»

▶️ http://mamauna.wasap.my/◀️

Mama Una
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
Continue Reading