20 January 2019

UNA MASUK DARJAH 1

Mama Una nak share kisah pengalaman menguruskan una masuk Darjah 1. 
Penat jugak rupanya handle anak darjah 1 ni. Ianya ibarat berada dalam keadaan di tengah tengah antara melayan dia seperti seorang kanak kanak kecil dan mendidik dia untuk berdikari.
Hari pertama di sekolah, saat semua orang tuggu anak masing masing kat kantin, mama una dan suami decide nak tinggal sahaja dia. Kami asanya nak tunggu. Tapi una suruh balik. But, waktu rehat ayah pergi jenguk dia sekejap. Tengok lah rupanya. Hahaha. 


Hadooii. Itu baru hari pertama. Kemudian hari hari selepas itu bergelut dengan baju kotor, kena stain ntah apa apa ntah. Mama kene sental sehabis daya! Nasib baik mama pakai Basic H. Putih bersih baju anak mama.
Ahamdulillah dah selesai minggu ketiga sekolah. Una pun dah makin boleh menyesuaikan diri kat sekolah. Dia happy dan senang dapat kawan. Setakat ni dia sihat. 
Setiap hari mama wajibkan ambil vitamin C supaya dia kekal bertenaga dan sihat. Mama bagi Chewable-C Plus Shaklee. Halal dan lulus KKM. Chewable-C Plus ni ada 90 biji sebotol tau. Sehari sebiji maka sebotol tahan 3 bulan. Harga pun murah. 
InsyaAlah mama akan pastikan kesihatan kakak dalam keadaan paling baik. Supaya kakak dapat belajar dengan baik. InsyaAllah.
Itulah sedikit pengalaman una masuk darjah 1. Nanti mama una share lagi cerita cerita menarik okey. Thanks for reading. 
Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

No comments: