28 January 2019

CADANGAN BEKAL UNTUK ANAK

Assalamualaikum. Hari ni mama una ada masa sikit nak share tentang bekal bekal sekolah yang una bawak. Now dah masuk minggu keempat dia sekolah. 
3 minggu sekolah Alhamdulillah sekali je miss bawak bekal sekolah petang. Tu pun sebab tukar sekolah. Maka mama tak sempat nak prepare food untuk sekolah agama. Jimat duit belanja sekolah dia. Dan duit ayah juga. Hahaha. 
Ini antara contoh contoh bekal yang kami berikan untuk una. Disamping bekal, supplement juga tak lupa. Paling wajib dan konsisten, vitamin C sebiji sehari. Tak payah pun nak telan. Vitamin C ni una kunyah kunyah sahaja. Sebiji setiap pagi. Kalau lupa makan pagi, nak tidur malam nanti dia makan. Alhamdulillah.
Pasta Bolognese
Wedges and Chicken PopCorn
Meatball, Pasta and White Sauce
Nasi Lemak Ayam Crispy
Roti Kaya dan Karipap
Apam Susu
Chicken Popcorn Dan Bubur
Macaroni Bakar : Bekal Hari ini
So ini la antara bekal bekal una yang mama sempat snap. Memang perlukan effort la untuk prepare dan snap gambar kan. Tapi kalau nak boleh je buat. Kalau malas tak buat. Hahaha. Kenapa suka bagi vitamin C kat una?
Sebab Vita C Shaklee ni organic. Tak ada gula macam vita C yang jual kat farmasi tu. Makn vita C tapi gigi anak rosak. Kenapa? Kerana kandungan vita c tu sikit saja. Tapi gula yang banyak kan. Hihi. Mama Una share antara manfaat vita C yang lain.

Penting ke ambil supplement Vitamin C nih? Apa kelebihan bila kita consume ya? ๐Ÿค”

๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป

Antara Manfaat dan kebaikan Chewable-C : 

๐ŸŠMemelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh.
๐ŸŠMelindungi sel kulit daripada rosak dan sangat membantu melambatkan penuaan.
๐ŸŠMenguatkan tulang, gigi dan juga gusi yang sihat.
๐ŸŠMeningkatkan sistem imun tubuh badan.
๐ŸŠTiada sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan.
๐ŸŠ1 biji Chewable-C bersamaan 1 1/2 biji oren, iaitu 100mg dalam 1 tablet.
๐ŸŠRasa oren yang sangat semulajadi masam masam manis menjadi kesukaan semua! 
๐ŸŠ Mereka yang kerap mengalami serangan selsema, batuk, demam dan juga untuk penghidap eczema, resdung dan juga sebarang allergic sangat sesuai untuk amalkan.
๐ŸŠJuga sangat sesuai untuk ibu mengandung yang morning crisis, muntah muntah dan juga mabuk.
Sangat highly recommend sangat Chewable Vitamin C nih untuk kegunaan seisi keluarga ๐Ÿ‘จ‍๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ‘ง‍๐Ÿ‘ฆ ๐Ÿ‘๐Ÿป

Dapatkan Hari Ini
InsyaAllah memang sangat membantu untuk boost immune system dan juga tingkatkan tahap kesihatan.
Harga dia pun dah laa MURAH GILA! 
1 botol ada 90 tablets dalam dia so kalau makan sebiji sehari 1 botol tu tahan untuk 3 bulan tau.. 
Nak order boleh whatsapp  kat sini ๐Ÿ‘‡๐Ÿป
๐Ÿ“ฒhttp://mamauna.wasap.my/

No comments: