04 October 2019

PROMO SHAKLEE OKTOBER

Assalamualaikum. 
Hari ni mama una share promo bulan ni. Masih belum terlambat untuk korang grab promo bulan ni. Paling best adalah promo ostematrix. Ya Allah. Murah terus ostematrix bulan ni. Berbaloi kalau beli. 
Selain tu kita ade new challenge program from Shaklee. Program kurus sihat jelita! More info just contact mama una tau. Klik icon whatsapp. 




Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.


Continue Reading

02 October 2019

BIRTHDAY ‘AISY HUSNA YANG KE 7

Sebab mama nak clear gambar dalam gallery hp, mama terpaksa lah buat post special mengenai birthday una. Hahaha. Alhamdulillah tengah alahan mengandung mama sempat buat simple birthday for una. 
Paling best dia jemput kawan kawan datang birthday party dia sebelum mama dan ayah decide untuk celebrate birthday party dia. Kus semangat mama hooii. So, kat sini mama una share kek yang mama deco sendiri. Gigih buat sebab una request nak Carrot Cake mama.
Cake ni mama buat 1 adunan sahaja. Resepi mama una dah share kat instagram. Cari kat sana. Hahahaa.
Melepa kek bukan kemahiran mama. Memng tak smooth. First time buat kot. Hahaha. Lantak la nokkk. Kita panggil tema Rustic!
Ini yang dah siap mama deco. Patung patung tu mama beli kat shopee. Nasib baik sampai sebelum birthday una. Hahaha.
Ini cake topper mama una buat sendiri. Invitation card print sendiri. Hahahaa.

jkHappy Birthday Kakak!


j
Thats all. Kot sesapa yang cari idea untuk LOL theme bajet, boleh try ni. Hahaha.
Thanks for reading ya 
Continue Reading

16 September 2019

PROMO SHAKLEE SEPTEMBER

Assalamualaikum. Sebulan tak berkunjung di blog ni. Mengandung memang memenatkan. Hahaha. Third is very challenging. 
Tapi mama una tabah sahaja. Menangis senyum menangis bisnes berjalan jua. Terima kasih for company support, team members and my uplines yang selalu share idea untuk buat marketing! 
The best about September is about my first born! ‘Aisy Husna. Will next in next post perhaps. Today 16 September 2019 mama una nak share promo this month. Dah tengah bulan baru nak share kan. Hahaha. Better late then never gittuu.
So, here we go! 
Bulan ni kita ada promo product baru! 
moisturiser lock-youth
Nak jimat? Beli Perfect Pair! Jimat RM 80!!!

Dan!!!!! Selain itu kita ada Nutriferon, Youth Skincare, Mask, Daily Essential Set with special and FREE GIFT! 
So tunggu apa lagi!!!
Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.
Continue Reading

21 July 2019

RUMAH IMPIAN

Assalamualaikum. 

Lama mama una tak menuliskan. Bukan busy pun. Tapi ntah lah. Kadang kadang tak tau nak tulis apa. Nak buh gambar saja, ni bukan instagram. Hahaa. Tapi hari ni rajin sikit nak menulis. Nak share.
Mama Una aim by usia 35 tahun, mama una dah ade rumah landed. Bow we staying at 15th floor di Kuala Lumpur. Nak cari rumah landed dengan harga mampu milik di Kuala Lumpur ni memang almost mustahil. Area mama una duduk ni pun paling murah RM 600k!! Gile. Hahahaa
Then we put our bajet. Sebulan nak kene bayar berapa. How should our financial looks like for another 5 years. 
Maka kami pun survey beberapa rumah. For your information kalau rumah RM 500k ke bawah u oll boleh survey area cyberjaya ulu ulu sana. Hahaa. Masuk bangi sikit and hujung hujung dunia adalah. 
Mama una punya spesifikasi rumah adalah dekat dengan sekolah dan rumah landed! Tak mau rumah atas langit lagi. So here some photos i ambil semalam. Id dia lawa. Hahaha. Mama una tengok both. With perabot and without perabot 😊
So this is how my dream house looks like. Korang macam mana? Yeah, im a housewife doing bisnes from home. Need to do better. InsyaAllah😊
show unit
master bedroom
master bedroom
dining
Continue Reading

07 July 2019

PROMO JULAI SHAKLEE

Assalamualaikum. 

So hari ni mama una share promo tau. Promo julai! Eok lah announce on 7 Julai. Hahaha. Dah 7 hari baru announce promo. Maklum lah mak busy nak oooii. Hari ni plak una demam ni. Kesian sangat. Doakan dia cepat sembuh. Dia memng jarang sangat sakit. Tp dah sakit, ambik kau! Huhu.
Okey, so bulan ni ade promo vitamin awesome giler!!!! Setakat hari ni mama una dah jual 7 botol vitamin C okey! Kenapa? Sebab harga dia terlampau murah! Paling best boleh dapat free vitamin C Chewable sebotol. Nah!
vitamin c shaklee-promo-mamauna-shakleetamanmelati
Yang kedua adalah promo zinc plus! Ini pun best nak matiiiiii. Beli 3 percuma 1. Share dengan kawan kawan memng sangat sangat berbaloi dik ooii. Free free!!
zinc plus-shaklee promo julai-zinc shaklee-shaklee taman melati-
Yang ke tiga adalah promo youth! Boleh dapat Free Radiance C+ E yang harga lebih kurang RM 400. Nanti mama una further explain okey. 
youthskincare-skincare shaklee -promo shaklee - shaklee taman melati
Dan yang ke empat adalah promo untuk NEW MEMBER! Siapa belum join shaklee nak join dan nak jimat, jom register dengan mama una! Klik link saja. Boleh dapat extra discount 10% untuk new member tau. http://jointeammamauna.wasap.my/. Just klik link ni.
new member offer - shaklee promo for you- shaklee taman melati-mama una
Okey, thats all. Jangan lupa order semua dengan mama una sahaja. Jangan segan segan okey nak pm. Mama Una ade membantu. 😊
Thanks for reading.
Continue Reading

01 July 2019

SURAT PERMOHONAN KENAIKAN NAFKAH

Assalamualaikum. 

Hai korang. Mama una lama sangat tak berkicau kat blog ni. Actually alahan teruk sangat mengandung no 3. But it getting better dah. Phuh. 
Nanti anak dah nak masuk 3 kan, so Mama una pun applay la kenaikan nafkah. Hahaha.
Jenis tak ada kerja mengarah surat merepek repek. This is my letter looks like! Korang boleh baca kat sini. 
SURAT KENAIKAN NAFKAH.
Yes, Mama Una memng sejenis gila gila mcm ni. Hahaha. Saje je la kan. Tak de benda pun. Bergurau dengan husband sendiri. Bukan husband awak! Hiks
Okey la, tepek sikit gambar dengan suami sendiri 😊 Nanti mama una up promo bulan julai k. Thanks for still visit my blog.
husband shaklee - mama una shaklee distributor - shaklee taman melati



Continue Reading

11 June 2019

PROMO JUN SHAKLEE

Assalamualaikum. 
Sibuk beraya sampai mama una pun tak sempat nak update promo terbaru kat blog ni. Allahuakbar. Dah 11hb Jun baru terhegeh hegeh up promo bulan ni kan. 
Actually mama una baru saja habis alahan teruk! Sangat sangat teruk. So memang tak fokus kat banyak channel untuk buat marketing. Mama una fokus kat FB sahaja. Tapi hari ni mama una share dulu dengan korang promo Jun tau. 
In summary, Jun ni kita ada sangat sangat banyak promo yang best! Check it out okey. 
promosi shaklee jun- shaklee murah - shaklee taman melati - jom shaklee kempen - promosi omega guard - minyak ikan - zinc plus
Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.



Continue Reading

02 May 2019

PROMO MINUMAN SHAKLEE SEMPENA RAMADHAN

Assalamualaikum. 
Hari ini 2 May dah hoooiii. Mama una nak share promo ramadhan ni. Hhaiiyaaarkk! Kalau korang berminat nak beli dengan harga super duper jimat, terus je pm mama una. Klik button whatsapp kat bawah tu ye. Apa promo best yang kita ada?

Banyak hoooiii. 

Ini minuman sahaja tau! Tak masuk promo nak cantik. Promo nak sihat dengan supplement! 

mealshakes mama una - shaklee by mama una - mealshakes tambah selera
cinch untuk kurus - cinch taman melati - shaklee taman melati - minuman protein - cinch shaklee
promo ramadhan 2019 - shaklee taman melati - performance drink taman melati - delivery shaklee
Jangan tunggu lagi. Jangan lepaskan peluang!! Stock sangat limited sebab harga murah dan orang berpusu pusu beli tau. Jangan lupa contact mama una cepat cepat. Harga terbaik untuk korang. Nanti mama una up lagi promo power bulan Mei! Banyak promo ni. 😊

Continue Reading

28 April 2019

RESVERATROL KANDUNGAN ISTIMEWA DALAM VIVIX

APA ITU RESVERASTROL
Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.
Tumbuhan yang menggunakan pestisid dan herbisid biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun perosak tersebut.
Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang.

vivix murah-vivix klcc-mama una-
vivixmurah-vivixpromo-vivixmelawati-vivixtamanmelati
Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur2 jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.


KAJIAN-KAJIAN TENTANG RESVERATROL
Menurut American Cancer Institute, resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protein yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.
Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.
Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.
Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.
Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

Berita baik! Anda boleh beli Vivix pada harga lebih jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, dan terus nikmati penjimatan sehingga 20%. Beli 2 botol Vivix, dan dapat keahlian Shaklee percuma + penghantaran kurier percuma seluruh Malaysia + cash rebate bulan hadapan. Best sangat!
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + pembelian Vivix.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian Vivix dan produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.





Continue Reading

07 April 2019

SELAMATKAH VITAMIN SHAKLEE

SUPPLEMENT SHAKLEE BAHAYA?
SUPPLEMENT SHAKLEE MENYEBABKAN MASALAH KESIHATAN?
APA BUKTI SUPPLEMENT SHAKLEE SELAMAT?

Banyakkan soalan. 3 tahun mama una bisnes Shaklee dan ini adalah soalan biasa orang tanya. Phuuh! Simple thing, many people makan shaklee over 20 years! Makin sihat dan kulit cantik. Tak ada masalah kesihatan. Syok kan?
Supplement Shaklee bahaya? Tak. Langsung tak. Kenapa tak bahaya? Kenapa yakin sangat tak bahaya? Korang kenal founder Shaklee? Nama dia Dr Forrest C Shaklee. 
Pegangan beliau adalah “Menghasilkan produk yang mesra alam dan tidak pernah diuji ke atas haiwan. Saya tidak akan menghasilkan produk berbahaya walaupun kepada satu sel di dalam badan” 
Untuk makluman korang, Shaklee menjalankan lebih 100 ujian klinikal setahun ke atas produk yang dikeluarkan. Ujian saringan shaklee juga melangkaui piawaian organik United States Pharmacopeia. Shaklee menjalankan saringan 350 bahan cemar sedangkan requirement hanya 138 bahan cemar sahaja. 
So korang rasa bahaya ke? Kalau tara tu bahaya lagi ke supplement shaklee? 
Korang boleh tengok video ni jugak! Moga bermanfaat tau. Ini adalah landmark study yang dijalankan oleh Shaklee ke atas sekumpulan orang yang ambil shaklee sebagai supplement, ambil supplement dan tak ambil supplement. 



Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement. Korang boleh jugak klik whatsapp button sebelah kanan bawah tu 😉
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.
Continue Reading

CERITA TENTANG ANAS

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ada yang pm mama una, Anas dah tak kene attack dah ke? Korang mesti pernah baca kan kisah anas 10 hari warded sebab pneumonia.
pneumonia-anak batuk-ikhtiar batuk-anak sakit Alhamdulillah. Sekarang tak de attack dah. Now, baru berkesempatan nak menulis panjang sikit. Mama una nak cerita sikit tentang lifestyle Anas sekarang. hahaa lifestyle sangat kan. haha

Actually, Anas pun macam kanak kanak biasa. Mudah batuk selsema demam semua. Tapi last dia warded tahun 2016 dan itulah last attack yang dia kene teruk. Wayar berselirat. On oksigen 9 hari, siap xray dan kene buat fisio sekali.
2017 dia demam sekali. Tapi bukan sebab batuk. Sebab tonsil bengkak. Musim panas kurang minum air. Alhamdulillah. Tak ade drama check in wad di hospital. Alhamdulillah. Normal lah anak demam kan. Sebab nak build up imun dia.

Mama Una selalu offer kat orang untuk bagi anak Omega Guard. Tapi ramai jugak menolak. No harm. Mama Una just suggest apa yang Mama Una amalkan untuk Anas. Alhamdulillah. Dia okey. Anas memang amalkan omega guard sejak dia usia 1 tahun. Selepas warded 2016, mama una tingkatkan kualiti susu dengan omega guard. korang tahu tak ibu yang memberikan susu badan pada bayi mereka mempengaruhi kesihatan anak secara tak langsung. Jika pemakanan ibu baik, insyaAllah ibu akan menghasilkan susu yang baik dan berkhasiat untuk anak.


Mama Una suggest saja. Kalau orang beli itu pilihan. Tak beli juga pilihan. Ada orang dia pilih minyak ikan jenama lain. Dalam bentuk candy or liquid. Mama Una tak prefer yang tu sebab ada sugar and bukan pure fish oil. Im just trying untuk pilih yang terbaik. Omega guard Shaklee memang berbeza dengan minyak ikan di pasaran.
Banyak ke bagi omega kat anak? Mama Una ikot keperluan yang disuggestkan sahaja. Sebiji sehari. Tapi bukan hari hari pun. Itu supplement. Mama una bagi untuk tampung keperluan nutrisi Anas. So, bila cukup nutrisi, badan dia sihat.

Sebotol omega guard, untuk kanak kanak tahan 3 bulan atleast. Berbaloi kan.
End of Mac 2019 dia selsema selsema. Dia sendiri mintak omega guard. Makan everyday. Alhamdulillah. Settle dalam masa seminggu. Mama Una bukan doctor. Tapi anak kita, kita kenal. Supplement bukan ubat, tapi ikhtiar untuk anak sihat.
Kalau sakit kita terus ke hospital. Tapi untuk kes Anas, dan budak berusia dua tahun ke bawah memang elak bagi ubat batuk. Unless doctor prescribe. Jangan pergi beli ubat batuk sendiri tau.
Kalau anak yang masih menyusu badan, ibu elok amalkan omega guard. Kerana DHA dalam susu ibu bergantung kepada pemakanan ibu. Ibu makan yang baik baik, anak pun dapat khasiat yang baik.

Best kan? So, itu sahaja. Semoga bermanfaat untuk semua.
Ya, Mama Una jual Shaklee dan berkongsi kebaikan untuk semua. Bukan nak untung semata, tapi nak semua ibu merasa nikmat melihat anak membesar dengan sihat, happy menikmati zaman kanak kanak mereka bukan habiskan masa di tilam keranan tak sihat.
Kalau nak tahu lebih pasal breastfeeding dan apa yang shaklee offer untuk anak anak boleh pm mama una tau. 
Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Call/ SMS/ WhatsApp : 019-3342290 / 019-2122290
E-Mail : lucky_hanim@yahoo.com
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.
Continue Reading

06 April 2019

MAKAN MEWAH SEMPENA TRAINING SHAKLEE

Haluuuu!! Mama Una kat Sime Darby Convention Centre today! Ada training Shaklee tau. Seriously seronok sangat business ni. Weekend ni ambil peluang training tambah ilmu untuk kembangkan business. Hihi. So, hari ni sebab training maka kita makan mewah lah. Tak pernah makan training shaklee biase biase tau.
shaklee academy-business part time -syob shaklee -shaklee distributor -peluang berniagaKorang tengok ni menu menu yang sempat mama una snap. Ya Allah, sedap nya semua makanan. Tapi kene kontrol makan you oll! Nak kurus kan. Hihi.
serai-lunch shaklee-lunch percuma-Amacam? Best tak menu macam ni? Syok kan? Korang tak best ke? Walaupun kita ni suri rumah tapi sesekali og training for business, pergi kursus untuk tambah ilmu, nampak kita berkerjaya kan. Korang berminat tak nak buat income from rumah tapi nak rase feeling bekerja hebat hebat? Jom mama una guide. 3 tahun in Shaklee tau. Best sangat! Just klik whatsapp icon di bawah! Mama una ade untuk korang! 😉


Continue Reading

04 April 2019

CUKUP BERSYUKURKAH KITA?

Pernah kita terfikir. Bagaimana kesudahan kita tua nanti? Setiap hari pada hari ini kita masih bertenaga, kudrat banyak. Berkerja siang malam. Kadang kala keluar subuh, isyak baru sampai rumah. Sampai bila akan begini?
Setiap hari mama una tunggu una keluar daripada pagar sekolah, mama una selalu muhasabah diri. 10 tahun akan datang di mana kita. Indahkah hidup kita. Moga baik baik sahaja.
Bermula tahun ini, setiap hari mama una akan tunggu una sekolah. Di luar pagar sekolah pelbagai penjual ada. Tapi ada satu yang menyentuh hati. Seorang pakcik tua, berniaga air. Tua sangat. Mungkin sebaya atuk nenek kita. Tapi mungkin tiada pilihan untuk berehat. Nak teruskan kehidupan memerlukan duit, maka dihujung usia pun tetap gagah keluar  menjual air di tengah hari. Mencari sesuap rezeki.
Tapi dia ada sekejapan cuma. Akhir Februari dia tak ada. Motor dia tak ada. Tetiba mama una perasan dia tak ada dah. Di ganti dengan perempuan tua. Barangkali dia tak sihat. Mama Una tak tahu. Moga pakcik sihat sihat saja. Saya nak tanya makcik sekrang, saya segan. Kerana saya hanya pemerhati yang sentiasa mengambil ikhtibar daripa apa yang berlaku dia sekeliling saya. 
Mama Una rasa penat. Penat uruskan anak, ambil hantar sekolah. Tapi atleast mama una ada kemudahan berkereta. Hujan panas terlindung. Sedangkan orang lain? Moga kita sentiasa bersyukur. Hidup ini ada bahagian masing masing. Kepayahan hari ini tak akan berpanjangan. Syukuri sebanyaknya. 

Have a nice day 😉

Continue Reading

KEBAIKAN OMEGA GUARD UNTUK KANAK KANAK

Mama Una nak share kebaikan minyak ikan untuk kanak kanak. Produk Shaklee juga ada mengeluarkan minyak ikan @ fish oil YANG BERKUALITI TINGGI. hihi.
Jom baca info ni. moga bermanfaat untuk kita semua.

Actually omega guard ini sangat banyak manfaat. Tapi kali ni mama una nak share manfaat untuk kanak kanak. Yang mana, Anas merupakan kanak kanak yang menerima manfaat penuh omega guard Shaklee.
Korang boleh baca cerita Anas kat sini

Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya.

5 Manfaat Penting Omega Guard Shaklee untuk kanak-kanak 

  1. Meningkatkan sistem imun kanak-kanak
  2. Meningkatkan tahap kesihatan sistem kardiovascular  
  3. Membantu mengurangkan kekerapan symptom eczema.  
  4. Memelihara atau mendorong perkembangan minda kanak-kanak. (DHA dan EPA) 
  5. Mengatasi masalah mengantuk dan hilang tumpuan.  (Omega 3 membantu meningkatkan fokus dalam pembelajaran)
Berita baik! Anda boleh mendapatkan supplement Shaklee daripada Mama Una. Daftar sebagai ahli untuk menikmati bonus pada setiap pembelian dan tips tips kesihatan. 
WhatsApp Mama Una di 0193342290 / 0192122290 (Nik) untuk mendaftar keahlian + supplement.
Jadual pemakanan dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian produk Shaklee daripada Mama Una.
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kami ialah Pengedar Sah Shaklee di Taman Melati, Wangsa Maju, Ampang, Gombak dan kawasan sekitar. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia. Untuk order produk, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, klik icon whatsapp di bawah 😉


Continue Reading