06 June 2015

TUDUNG TERBARU

Assalamualaikum.

Fesyen Tudung Terbaru Di Malaysia
Sekarang zaman musim tudung. Am i right? Tudung segera (read instant shawl), tudung dua muka, tudung luas (wide shawl) dan macam-macam lg yang x mampu nak senarai. Dan i am fans of tudung! 
Jika bercakap mengenai fungsi tudung itu sendiri, ia merupakan potongan kain yang digunakan untuk menutupi bahagian rambut, leher dan sebahagian dada wanita Muslim. Dan hukum bertudung adalah bukan wajib ya. Yang wajibnya menutup aurat! Ikot la hang pa nak pakai ape pun janji tutup. Hehe. Tapi dah alang-alang ramai gile designer tudung kan, why not we just wear tudung untuk tujuan tutup aurat? Hang ikot trend hang nampak cool. Sebagai penggemar tudung, secara jujur saya juga tidak lari daripada mengikuti fesyen tudung terbaru Malaysia dan berikut merupakan 3 fesyen terkini yang paling mendapat perhatian ramai wanita Malaysia:

Instant Shawl

Rekaan tudung jenis ini mula popular sejak tahun lepas lagi. Dan boleh dikatakan ia merupakan rekaan yang paling inovatif dan paling mendapat sambutan ramai. Ini kerana, pemakaian instant shawl yang cukup mudah dan ringkas tanpa memerlukan sebarang brooch dan pin tudung.


Tudung Bawal Satin

Tudung bawal sememangya jenis tudung yang sudah mula dipakai oleh ramai wanita sejak zaman berzaman. Namun kini trend tudung bawal satin kembali mencuri perhatian ramai.

Tudung Hood / Tudung Sarung
Tudung jenis ini mula dipopularkan oleh penyanyi no 1 Malaysia, Dato’ Siti Nurhaliza pada beberapa tahun yang lalu dan masih mendapat perhatian ramai sehingga hari ini kerana cara pemakaian yang mudah dan memberikan penampilan yang elegan kepada si pemakai. 


So, ape lagi. Do visit Zalora. Harga murah, choice banyak! Tak payah nak berpanas pg masjid jamek untuk beli tudung selai. Duk atas kusi empuk, pasang ekon, klik2, gedebuk dapat tudung 4 lai terus. Okey bye ☺️


No comments: