11 July 2012

Analisis Tentang Diri sendiri

ANALISIS UMUM
################################

NO. PERIBADI : 6

ELEMEN : Logam

CIRI UTAMA : Wang

SINOPSIS : Disukai kerana kekayaan, namun ego dan mahu menguasai. (bahaya sungguh..kalau miskin semua kawan lari nih)

TAFSIRAN UMUM : Kawal wang, citarasa mewah, berdikari, menguasai.

WARNA SESUAI : Kuning, perak dan putih.

STATUS BMI : 23 => Normal (mempunyai berat badan yang ideal). Kekalkan gaya hidup yang sihat melalui pemakanan yang sihat dan seimbang serta bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

PENYAKIT UMUM : Masalah pernafasan, paru-paru, asma, alahan kulit.


PERINCIAN ANALISIS PERIBADI
################################
- Anda akan membelanjakan wang untuk menghiburkan orang berpengaruh,(macam ade gaya nak hulur rasuah jer..kahkahakah,,nauzubillah..mintak simpang) belanja atau tolong kawan dengan duit. Pelaburan yang tiada pulangan, sibuk ke sana sini untuk kehidupan. Wang dibelanjakan dengan bijaksana, kedekut. Wang dibelanjakan dengan perancangan yang berhati-hati, labur untuk pendidikan. Pelaburan akan berjaya.

Terlalu mudah mempercayai orang, mudah ditipu. Mudah belanja orang, mudah kasihan orang. Banyak idea, tercari-cari kekayaan/kejayaan, mudah bosan dan terlalu suka berangan. Suka bergerak sana sini, tidak suka duduk satu tempat. Terlibat dalam aliran wang, mudah terlibat dalam rasuah. Bakat pada suara, boleh bercakap dengan laju, spontan dan berhujah. Cakap lepas dan pedas. Sesuai menjadi guru, pensyarah, penceramah, ahli politik, pemasaran, penyanyi. Suka berniaga dan mudah untung. Memiliki gerak hati, ilham, firasat dan muslihat.


PERINCIAN ANALISIS KERJAYA
################################
(KERJAYA SESUAI)
Firma perundangan, bank, institusi kewangan, pajak gadai, pejabat kerajaan, senjata, memburu, lawan pedang, peralatan senaman, industri automotif, perkakasan elektrik, tenaga kerja industri kewangan, agen bursa saham, penguatkuasa, polis, pusat sains dan penyelidikan, alat jentera, pengangkutan, kejuruteraan, perlombongan, barang kemas, pengawal keselamatan.

(KERJAYA TERBAIK)
Perabut, kertas, pendidikan, perpustakaan, pertukangan, pakaian, kebudayaan manusia, buku, studio rekaan, fabrik, penanaman, perladangan, hortikultur, perkebunan, perhutanan, kilang papan, perubatan, hospital, keagamaan, pelukis, doktor, ahli farmasi, guru, profesor, penerbit, pegawai perhubungan, pentadbir pejabat.

sesaje jer buat..nak tahu potensi diri..ada yang dirasakan betol and ade yang dirasakan tidak betol..:) Tapi saye mahu jadi kerani yang bergaji besar..kehkehkeh
Glitter text generator

No comments: